Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Arbeten i Fanom och Kärvsta

Nästa år är det dags för spårbyte på sträckan mellan Västeraspby och Långsele. Innan dess utför vi förberedande arbeten för att förbättra säkerheten på järnvägen. Kring månadsskiftet augusti/september planerar vi att inleda arbeten i Fanom och Kärvsta.

- Hastigheten på spåret är idag nedsatt till 40 km/h. När spårbytet är klart återställs hastigheten till 80 km/h, vi ser därför över trafiksäkerheten och stänger flera plankorsningar i Fanom och Kärvsta. Vi bygger nya vägar som ersätter vägarna till de plankorsningar vi stänger. Åtgärderna gör vi för att öka säkerheten, både för de som passerar järnvägen och för de som ska trafikera den, berättar projektledare Per Lindmark.

Vi har skrivit kontrakt med Svevia som kommer att utföra arbetena med ersättningsvägarna. Planen är att dessa arbeten ska vara klara i juni 2022. Hösten 2022 planerar vi att byta spår förbi Fanom och Kärvsta. 

- Vår entreprenör etablerar sig i området kring månadsskiftet augusti/september och kommer därefter inleda med att avverka träd och buskar.  I Kärvsta behöver vi använda befintlig väg, Färjevägen, för transporter och innan dess kommer vi att rusta upp den.

- Som närboende kan du bli berörd av buller, byggtrafik och byggdamm. Vi ber om överseende med de störningar arbetet kan medföra. Vi erbjuder direkt berörda att få löpande information via sms om de arbeten vi ska utföra i Fanom, Kärvsta, Lökom och Kläpp. Det går jättebra att kontakta oss vid frågor eller synpunkter, hälsar Per