Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

bro över svartån

Väg 755, Bro över Svartån vid Olsbenning

Bron över Svartån på väg 755 vid Olsbenning i Norbergs kommun är i dåligt skick. Vi ska därför renovera den under våren och sommaren 2018.

 Projektet är klart och den här sidan kommer att tas bort från Trafikverkets webbplats i mitten av oktober 2018.

Bron över Svartån vid Olsbenning består av två spann, ett stenvalv och en balkbro. Båda broarna är i dåligt skick. Stenvalvbron åtgärdades akut under hösten 2009. Bron är just nu nedsatt till BK2-klass på grund av sina skador.

Vi stänger av bron för reparation under 2018

Vi ska byta ut betongbalkbron och förstärka den gamla stenkilade valvbron, byta ut det gamla vägräcket samt modifiera dammluckorna och dess lyftanordning. Bron är smal, och för att kunna reparera bron på ett säkert sätt, både för trafikanter och byggarbetare, stänger vi av bron för trafik.

Eftersom bron ligger i fornlämningsområdet för Olsbennings hytta, med hyttruiner och andra historiska anläggningar, krävs varsamhet vid reparationen.

Vi behöver genomföra extra förstärkningsåtgärder, på grund av detta har vi förlängt avstängningen av bron och vi planerar att öppna den under vecka 34.