Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Järnvägsbro vid Västerås

Byte av järnvägsbroar över E18 i Västerås

Vi planerar att byta ut järnvägsbroarna över E18 i Västerås. Det behöver göras för att banan ska kunna klara tung trafik.

Broarna är en del av Mälarbanan och ligger cirka 1 km norr om Västerås central mot Stockholm. Banan är dubbelspårig. Vi kommer att byta en bro i taget så att tågen kan passera.

Vi arbetar med projektering av arbetet med att riva broarna och bygga de nya broarna. Vi planerar att börja riva en av broarna tidigast hösten 2018.

Sträckan är en viktig transportväg för specialtransporter med exempelvis stål, timmer och transformatorer. I dag leds de tyngre transporterna om via andra färdvägar.

Så påverkas tågtrafiken

När arbetat drar igång kommer vi att arbeta med en bro i taget vilket innebär att det andra spåret kommer att vara öppet för trafik.

Så påverkas vägtrafiken på E18

Under broarna går E18. Under vissa tider, medan vi arbetar med järnvägsbroarna, kommer vägtrafiken på E18 att påverkas och det blir hastighetsnedsättningar.