Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Länsstyrelsen har tillstrykt vägplanen

Nu har Länsstyrelsen tillstyrkt vägplanen. Det innebär att vi under hösten kommer att skicka planen för fastställelse till Trafikverkets enhet för planprövning.

Tack alla ni som har lämnat synpunkter under granskningstiden. I samband med att vi skickar in vägplanen för fastställelse så kommer alla som lämnat synpunkter att få ett brev hem med Trafikverkets kommentarer samlat i det så kallade granskningsutlåtandet.

När kan du påverka

Det finns formellt två tillfällen för allmänheten och särskilt berörda att komma med synpunkter på projektet, dels under granskningstiden som pågick under våren 2017, dels då fastställelsebeslutet har kommunicerats vilket bedöms ske våren 2018.

Vad händer nu

Trafikverkets enhet för planprövning kommer under hösten och våren arbeta med att fastställa vägplanen. När vägplanen är fastställd och vunnit laga kraft kan vi börja bygga vägen.

Läs mer om projektet med väg 56 Kvicksund-Västjädra i planläggningsbeskrivningen (pdf-fil, 189 kB)