Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

underhåll på väg

Sommarens trafikpåverkande arbeten i Västmanlands län 2018

På sommaren går arbetena lättare och snabbare att utföra jämfört med andra tider på året. Här kan du se exempel på vägarbeten som kommer att påverka trafiken, och ska utföras i Västmanlands län sommarsäsongen 2018.

Sommarhalvåret är en intensiv period när vi genomför många stora och små vägarbeten. Det är också den tid på året då arbetspendlingen är mindre intensiv. Underhåll bidrar till att livslängden på våra vägar blir så lång som möjligt. Därför ser vi regelbundet över vägens beläggning och sidoområden, vi underhåller broar och tunnlar men bygger även nytt så att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. I tabellen nedan finns de arbeten som har särskild trafikpåverkan och genomförs någon gång under sommarperioden maj-september.

Håll dig uppdaterad

Håll dig uppdaterad på Trafikverket.se "Trafikinformation, väg" på startsidan. Där får du veta vilka arbeten som pågår eller ska starta inom fem dagar. Informationen uppdateras löpande.

Urval av vägarbeten som påverkar trafiken i Västermanlands län 

VägSträckaÅtgärd/påverkanLängd km
E18 Arboga-Köping

Beläggningsarbete. Sänkt hastighet, ett av två körfält avstängt i vardera riktning när arbete pågår. 2 veckors arbete.

10

E20

Trafikplats Gröndal (Eskilstuna)-Östertibble

Beläggningsarbete, preliminärt nattetid och eventuellt omledning. 2-3 veckors arbete, samordnas med arbetet på väg 56, trafikplats Gröndal-Kvicksund.

10

56

Tomta-Evelund, Sala

Beläggningsarbete i höger körfält, båda riktningar. 2 veckors arbete.

10,5

68

Kärrbo, bro över Hedströmmen

Broarbete. Vägen stängs av och trafiken leds om via Skinnskatteberg. 6-8 veckors arbete. Sommarens arbeten med bron över Hedströmmen, väg 68 Skinnskattebergs kommun.

-

68

Örebro länsgräns-Kärrbo (väg 233)

Beläggningsarbete. Lots leder trafiken förbi vägarbetsplatsen. 2 veckors arbete.

17,5

70

Broddbro-Brovallen

Beläggningsarbete. 2 veckors arbete.

12,5