Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Urval av sommarens vägarbeten i Västmanlands län

Håll koll med Trafikinformation väg så får du veta vilka arbeten som pågår och påverkar din resväg. Här presenteras de arbeten som pågår just nu eller startar inom kort. Informationen uppdateras löpande.

Sommarjobb på vägen för att göra dina resor smidigare

Sommarhalvåret är en intensiv period när vi genomför många stora och små vägarbeten. Det är också den tid på året då arbetspendlingen är mindre intensiv och störningarna blir alltså mindre. Underhåll bidrar till att livslängden på våra vägar blir så lång som möjligt.

Därför ser vi regelbundet över vägens beläggning och sidoområden, vi underhåller broar och tunnlar men bygger även nytt så att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.

I Sverige är säsongen för asfaltering ganska kort. Arbetena är beroende av lagom temperatur och det ska inte regna för att resultatet ska bli bra. Det gör att dessa arbeten är svåra att planera långt i förväg så håll dig uppdaterad på Trafikinformation väg. Asfaltering utförs ofta i nära anslutning till trafiken och på de mest trafikerade vägarna måste vi leda om biltrafiken. I och runt storstäderna utförs mycket beläggningsarbete på nätterna för att störa trafiken så lite som möjligt.

Håll koll på sommarens vägarbeten och planera din resa

Här är ett urval av sommarens vägarbeten i länet som kan påverka dig som trafikant i sommar. Den länsvisa sammanställningen redovisar naturligtvis inte allt som görs på vägarna i sommar, Trafikverket gör betydligt fler insatser för att förbättra landets infrastruktur. I tabellen nedan finns de arbeten som har särskild trafikpåverkan och genomförs någon gång under sommarperioden maj-september.

VägSträckaÅtgärdPåverkan
E18 Örebro, trafikplats Norrplan–Arboga, trafikplats Gräsnäs Beläggningsarbete i båda färdriktningar. Ett körfält avstängt. Trafiken regleras med lots. Cirka 3-4 veckors arbete.
E18/56 Kvicksund–trafikplats Västjädra + Trafikplats Västjädra, väster om Västerås

Beläggningsarbete och byggnation av ny bro vid trafikplatsen.

Trafikplats Västjädra anpassas för framtiden

Trafikplats Västjädra är avstängd, och trafiken leds om fram till oktober 2019. Beläggningsarbete nattetid under 1-2 veckor där ett körfält stängs av.
E20 Ekbacksrondellen, Arboga

Reparation av bro.

E20, Ekbacksrondellen Arboga, broreparation

Trafiken mot Örebro/Lindesberg leds om via centrala Arboga. Trafik mot Arboga/Eskilstuna kör över bron i det körfält som är öppet över bron. Arbete pågår fram november.
68 Fagersta–Norberg

Beläggningsarbete i båda färdriktningar.

Väg 68, Fagersta–Norberg, beläggningsarbete

Ett körfält avstängt. Trafiken regleras med lots. Nattarbete inledningsvis, sedan dagarbete. Cirka 12-13 veckors arbete.
693 Hälla–Irsta Beläggningsarbete i båda färdriktningar. Ett körfält avstängt. Trafiken regleras med lots. Cirka 1-2 veckors arbete.