Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden visar en fyrfilig motorväg
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vägplanen för E18 Köping-Västjädra har vunnit laga kraft

I veckan tog regeringen beslut att avslå överklagan på den fastställda vägplanen för E18 Köping-Västjädra. Det innebär att planen vinner laga kraft och att Trafikverket kan ta mark i anspråk.

Regeringen avslår överklagandena av Trafikverkets beslut om fastställelse av vägplanen för ombyggnad av E18 Köping-Västjädra till motorväg. Regeringsbeslutet innebär att fastställelsebeslutet står fast och att vägplanen har vunnit laga kraft.

En laga kraft-vunnen vägplan innebär att vi har rätt att genomföra det som har beslutats i vägplanen. Det ger oss också rätt att ta den mark i anspråk som behövs för att genomföra projektet.

Du som berörs och är markägare kommer att få hem brev med mer information samt en inbjudan till digitala informationsmöten.

En vädjan till alla trafikanter

Än är inte vägen ombyggd och för både din och andras säkerhet vill vi uppmana till att hålla skyltad hastighet och att hålla avstånd till framvarande fordon.

Vägen mellan Västjädra och Köping är den sista delen mellan Stockholm och Örebro som ännu inte är fyrfilig motorväg. När vi har byggt klart kommer både framkomligheten och trafiksäkerheten på sträckan att förbättras och du kan komma fram smidigt, grönt och tryggt.

Byggstarten planeras ske under 2022 och vägen ska stå klar hösten 2025.