Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto på bron över Arbogaån, nära Ekbacksrondellen i Arboga.

E20, Ekbacksrondellen Arboga, broreparation

Från den 1 april till slutet av oktober reparerar vi bron över Arbogaån strax norr om Ekbacksrondellen i Arboga. Det medför att ett körfält är avstängt och att trafiken leds om.

Vi påbörjade arbetena i början av april, och räknar med att vara klara i slutet av oktober. Bron behöver repareras, och för att kunna göra arbetena på ett säkert sätt behöver vi stänga av ett körfält över bron och leda om trafiken i en riktning under hela byggtiden.

Trafik mot Örebro/Lindesberg leds om via Arboga

Trafiken som ska mot Örebro/Lindesberg leds därför om att köra via väg 572 via Arboga-Götlunda för att nå E18/E20. Trafik som kommer på E18/E20 och ska till Arboga/Eskilstuna kommer hela tiden köra över bron i det körfält som är öppet för trafik.

Vad ska vi göra?

Vi ska bland annat reparera broarnas kantbalkar, räcken samt pelare under bron. Efter det kommer vi att lägga ny asfalt. Det är viktigt att kontinuerligt underhålla och reparera våra broar och vägar så att alla kan köra tryggt och säkert.