Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Två kvinnor  sitter och pratar när de åker buss. Kvinnan längst mot fönstret är ung med mörkt långt hår. Kvinnan närmast kameran syns bakifrån och har långt ljust hår. hhar är vänd mot fotografen frafen iGrönfärgad buss med en röd rand och texten "Länstrafiken" i vitt som precis ska stanna till vid en bushållplats.

Kollektivtrafikåtgärder i Västmanland

Vi planerar att bygga om och förbättra ett antal busshållplatser runt om i Västmanlands län, för att de ska fungera bättre för fler resenärer. Det bidrar även till en bekvämare och tryggare resa.

Vi vill  göra det enklare för våra resenärer att resa kollektivt även utanför storstäderna, inte minst för personer med funktionsvariation. Det handlar om att göra fysiska förbättringar för att underlätta för den som vill ta bussen, till exempel genom att bygga om busshållplatser så att det blir lättare att kliva på och av en buss. Det kan också handla om att flytta busshållplatser till bättre lägen.

Dessutom skapar vi säkrare miljöer vid busshållplatser för att göra det tryggare att resa kollektivt. Bland annat ser vi över så långt det är möjligt att det finns en bra anslutning från hållplatserna till gång- och cykelvägar, och att det finns bra belysning. 

På vissa platser bygger vi även ett antal pendlarparkeringar för bilar och cyklar för att underlätta för dig att byta färdsätt under din resa. Om fler åker kollektivt, i stället för bil, bidrar det  till att minska miljöbelastningen. En satsning på förbättrad kollektivtrafik bidrar också till regional utveckling.