Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Befintlig gång- och cykelbro.

Skinnskatteberg, gång- och cykelbro

Gång- och cykelbron över järnvägen är uttjänt och därför ska vi byta ut den mot en ny bro.

Vi ska byta ut den gamla bron för att göra det tryggare för oskyddade trafikanter vid järnvägen. Med den nya bron kan de ta sig över järnvägen utan att behöva passera en plankorsning.

Bron är avstängd och den kommer inte att öppnas förän den nya är på plats. Landfästena måste byggas om för att passa den nya bron, som kommer att lyftas på plats vecka 36 (6–10 september). Vi planerar att öppna den nya bron för trafik senast i slutet av oktober 2021.

Den gamla gång- och cykelbron i Skinnskatteberg är ett betongvalv över järnvägen, och byggdes 1900. Tidigare användes bron för vägtrafik, men sedan ett antal år tillbaka används den som gång- och cykelbro.

Den nya bron blir en stålbro, och vi kommer att bygga den på samma ställe som den gamla. De gamla brons landfästen av sten är vackra och i gott skick. Den nya bron läggs på de gamla landfästena som därmed återanvänds.