Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tåg i Berglslagen vid plankorsning med halvbom, signal och kryssmärke

Väg 70, Kumla kyrkby, planskild korsning med järnväg

Vi planerar att bygga om plankorsningen mellan väg 70 och järnvägen vid Kumla kyrkby. Det gör vi för att öka trafiksäkerheten för trafikanter som ska passera och ta sig över järnvägen och minska störningarna för tågtrafiken.

Riksväg 70 vid Kumla Kyrkby korsar i dag järnvägsspåret, men nuvarande säkerhetslösning med halvbom är föråldrad. Dessutom har det under åren skett tillbud och olyckor som lett till personskador, anläggningsskador och tågförseningar i plankorsningen. Vi planerar därför att slopa den, och i stället bygga en planskild korsning för att öka trafiksäkerheten. Den nya korsningen kommer både att förbättra framkomligheten för de trafikanter som passerar järnvägen och minska störningarna för tågtrafiken.

Eftersom det finns ett behov av att cykla säkert mellan Kumla Kyrkby och Sala, kommer vi även att utreda  möjligheterna för en separat gång- och cykelpassage förbi den nya planskilda korsningen.