Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stand down – stopp med fokus på säkerhet

Tisdagen den 18 oktober klockan 13 stannade allt arbete på cirka 40 av Trafikverkets byggarbetsplatser och kontor över hela landet. E6.20, Söderleden och Sisjömotet var ett av de projekt som deltog.

Det var för fjärde året i rad som Stand down anordnades och i år låg fokus på risker och olyckor med koppling till trafik och fordon. Maskiner, fordon och datorer stängdes av i 15 minuter och personalen samlades. Under samlingen återberättades olyckor och det hölls en tyst minut för att hedra kollegor som råkat ut för olyckor. Stand down avslutades med en diskussion med frågor som rör säkerheten på arbetsplatsen.

Stand down är en del i projektet ”Tillsammans mot 0 olyckor” som Trafikverket, Sveriges byggindustrier (BI) och Svenska Teknik&Designföretagen haft tillsammans. Projektet avslutas vid årsskiftet men resan mot 0 olyckor fortsätter.

Stand20down16_twitter_1