Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Upphandling

Här hittar du information om Hamnbanans entreprenader och upphandlingar.

Vid upphandlingarna i Hamnbanan följer Trafikverket reglerna i lagen om offentlig upphandling (LOU) och lagen om upphandling inom områdena vatten, energi, transporter och posttjänster (LUF).

Nuläge
Just nu pågår framtagande av förfrågningsunderlag för den tredje och sista etappen Eriksberg-Pölsebo. Ansökningsförfarandet har avbrutits och kommer att göras om. Beslut avbryta upphandling 181894.pdf

>>>Ny ansökningsomgång av entreprenör>>>

Upphandlingen av entreprenör till etapp Eriksberg-Pölsebo har avbrutits. Anledningen är att krav från tredje man och Göteborgs stad att kunna trafikera arbetsområdet med byggtrafik. Entreprenadtiden måste därför förlängas ett år.

Förändring av förutsättningarna är så pass stor att andra anbudssökande tros kunna vara intresserade. Därför kommer vi att göra om ansökningsförfarandet. Möjligheten att förlänga anbudsansökningstiden fanns inte då sista dag att inkomma med anbudsansökan hade passerats.

Nya ansökningshandlingar kommer publiceras inom kort.Information om upphandlingen
Information upphandling Hamnbanan E-P.pdf. Eller engelsk version, information- upcoming contract).  

Tidsplan för upphandlingen
V47 - 2018 - Sista dag för anbudsansökan
V51 - 2018 - Förfrågningsunderlag skickas till prekvalificerade leverantörer
V24 - 2019 - Sista anbudsdag
V26 - 2019 - Tilldelningsbeslut
V35 - 2019 - Kontrakt med leverantör tecknas