Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Partihallsförbindelsen - en del av Marieholmsförbindelsen

Partihallsförbindelsen kopplar ihop E20 vid Ånäsmotet i Göteborg med E45 vid en ny trafikplats i Marieholm. Den ska även anslutas till den kommande Marieholmstunneln.

Partihallsförbindelsen kopplar ihop E20 med E45 och avlastar E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet, vid Tingstadstunneln. Avlastningen innebär minskad trängsel och minskad risk för kollisioner. Förbindelsen skapar också möjligheter att överföra trafik från det lokala vägnätet till huvudlederna. Det beräknas ge bättre miljö med mindre buller och bättre luftkvalitet i de kringliggande närområdena.

Fyrfältig vägbro med bullerskydd

Partihallsförbindelsen är en cirka 1150 meter lång fyrfältig vägbro och sträcker sig från E20 vid Ånäsmotet till en ny trafikplats i anslutning till E45 på Marieholm. Vid Ånäsmotet har vi byggt en ny cirkulationsplats under E20 och vi har anpassat befintliga lokalgatorna vid Ånäsmotet och i Marieholm.

Längs E20 finns nu förstärkta bullerskydd mot bostadsområdena och även en ny gång- och cykelväg.

En del av Marieholmsförbindelsen

Partihallsförbindelsen i Göteborg ingår tillsammans Marieholmstunneln i den planerade Marieholmsförbindelsen, som sträcker sig från E6 Tingstadsmotet/Ringömotet i väst till E20 Ånäsmotet i öst via en ny trafikplats på E45 Marieholm.

Partihallsförbindelsen är den första etappen, och den byggdes 2008–2011 som en vägbro mellan E20 Ånäsmotet och den nya trafikplatsen på E45 Marieholm.

Marieholmstunneln under Göta älv är den andra etappen. Den ska ansluta E45 Marieholm och Partihallsförbindelsen till E6 Tingstadsmotet/Ringömotet.