Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Påverkan på spårvägs- och tågtrafiken

När vi bygger Olskroken planskildhet kommer delar av våra arbeten att påverka spårvägs- och tågtrafiken under kortare perioder.

Under 2018 kommer vi vid flera tillfällen att arbeta i järnvägsområdet runt Olskroken. Det kommer att påverka tågtrafiken till och från Göteborg på Västra stambanan, Norge/Vänerbanan och Bohusbanan. Arbetet sker etappvis för att minimera påverkan på tågtrafiken.

Vi utför första etappen på Västra stambanan mellan 29 mars och 2 april. Därefter kommer ett arbete påbörjas 13 april och pågå i tre dagar. Tredje etappen under 2018 inleds 9 maj och avslutas 13 maj, och sista etappen påbörjas 2 juni och är färdig 4 juni. Ersättningstrafik, för region- och pendeltåg samt vissa fjärrtåg, kommer att sättas in under arbetena.

Vi utför arbete i järnvägsområdet som påverkar tågtrafiken på Norge/Vänerbanan och Bohusbanan mellan 31 mars och 1 april samt 11-12 maj. Ersättningstrafik kommer att sättas in.

Kontakta din tågoperatör för mer information om ersättningstrafik.

Arbetet i spårvägsområdet är uppdelat i tre etapper. Etappvis kommer vissa spårvagnsspår att stängas av under 2018 och 2019. Den första etappen inleds under påsken 2018 där flera spår påverkas. Det så kallade "snabbspåret", från Gamlestadstorget till Drottningtorget, är avstängt mellan 26 mars och 1 april. Mellan 2-5 april är spårvagnsspåret mot Redbergsplatsen avstängt.

I juni 2018 börjar etapp två av arbetet i närheten av spårvagnsspåren. "Snabbspåret" stängs av i nio veckor, och spåret mot Redbergsplatsen är avstängt mellan 22-25 juni. Etapp tre pågår i nio veckor och inleds i juni 2019 där "snabbspåret" och spåret mot Redbergsplatsen är avstängda etappvis.