Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Västlänkens miljöarbete

Trafikverket lägger stor vikt vid miljön i arbetet med Västlänken. Miljö handlar inte bara om klimatet utan även bland annat om när-, kultur- och ljudmiljö.

Vi på Trafikverket arbetar för att Västlänken ska påverka miljön så lite som möjligt. Trafikverket följer en lagstadgad process för miljöfrågor och totalt går projektet igenom tre större miljöprövningar. Nedan kan du läsa om hur Västlänken arbetar med de största miljöfrågorna.

Vi följer upp vår miljöpåverkan

I våra kontrollprogram mäter vi och följer upp bland annat buller, luftkvalitet och vattennivåer. Där vi passerar känslig verksamhet och byggnader kommer vi bland annat anpassa sprängsalvorna till en lägre nivå. Varje byggnad inom 150 meter från Västlänkens bygge har fått ett maximalt vibrationsvärde. Vi arbetar även i känsliga grundvattenförhållanden och kommer mäta och följa upp grundvattnets eventuella förändringar på en mängd platser i staden.