Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Åmål stationsbyggnad

Åmål station, plattformsombyggnad

Trafikverket bygger om plattformen vid Åmål station. Den nya plattformen blir högre.

Ombyggnationen ska gynna tågresande i regionen. Målsättningen är att skapa en trygg miljö vid av- och påstigning liksom en plattform och gångvägar anpassade för funktionshindrade.
Plattformen mellan spår 1 och 2 vid stationen ska byggas om och utrustas så att den uppfyller dagens krav på säkerhet, tillgänglighet och kvalitet.
En högre plattform, anpassad till dagens tåg, kommer att göra det lättare att kliva av och på tåget. Plattformsövergången flyttas till ett nytt läge och förses med en bomanläggning för en säker passage.

CA 50 parkeringsplatser stängs av under byggtiden. Vi hänvisar till parkeringsplatser söder om stationshuset alternativt grusad parkering norr om taxistationen.

Planerade åtgärder

  • Ny och högre plattform
  • Flytt av plattformsövergången
  • Bomanläggning för säker passage
  • Väderskydd och bänkar
  • God belysning
  • Hinderfria gångvägar med ledstråk

Åtgärden genomförs under vår/sommar 2018. Från vecka 10 kan vissa avgångar samt på- och avstigningsplats påverkas. En tillfällig plattform byggs och används under tiden som den nya plattformen byggs.

För detaljerad information om din resa och ersättningstrafik kontakta operatör:

SJ: 0771-75 75 75 sj.se

Värmlandstrafik: 0771-32 32 00 varmlandstrafik.se

Västtrafik: 0771-41 43 00 vasttrafik.se