Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

E45, Götatunneln

För att höja säkerheten i Götatunneln håller ett brandbekämpningssystem på att installeras. Arbetena sker nattetid och ett tunnelrör i taget stängs då arbete pågår.

Arbetena pågår i det norra tunnelröret, med västergående trafik, och beräknas pågå till början av maj. Därefter sker en avslutande etapp i södra röret och allt beräknas vara klart under juni 2018.

Arbetena sker söndag - torsdag, nattetid med start 21.00 och pågår till 05.30 dagen efter. Trafiken i det stängda tunnelröret leds om på ytvägnätet, följ skyltning.

För exakta datum för avstängningar av tunnlar i Göteborg, se tidsplan under Dokument nedan.

Bakgrund

Med ett installerat brandbekämpningssystem kan nuvarande säkerhetskoncept uppdateras. Syftet med ett brandbekämpningssystem är att begränsa en eventuell brand i väntan på räddningstjänstens insats. Konsekvensen av en eventuell brand minskas även väsentligt vilket möjliggör en tidigare trafiköppning efter en brandhändelse.

Kommande arbeten

I sommar kommer Götatunneln att enkelriktas. Det betyder att tunnelröret som går i östlig riktning mot centralen från Järntorget stängs av från 25 juni och sex månader framåt. Det påverkar framkomligheten i hela Göteborg och kan göra att din resa tar längre tid än vanligt. Därför är det viktigt att du planerar din resa innan du ger dig ut på vägarna.

Planera din resa - En väg in till all trafikinformation 

På Trafik Göteborgs webbplats hittar du all information som du behöver för att planera din resa. Vi uppdaterar trafikprognosen varje dag från och med 25 juni.
trafikgoteborg.se