Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Två bilar i möts på större landsväg.

Väg 156, förbättringsåtgärder längs sträckan Härryda–Skene

Vi planerar för ett flertal trafiksäkerhetshöjande åtgärder på väg 156 mellan Härryda och Skene.

Vi vill göra det säkrare och enklare att pendla via väg 156 mellan Marks kommun och Göteborgsområdet. Genom varierande åtgärder på väg 156 mellan Härryda och Skene höjer vi trafiksäkerheten och tillgängligheten. Läs mer om åtgärderna på delprojektsidorna.

Följande förbättringar gör vi på väg 156:

  • Vi breddar vägen på en 1,3 kilometer lång sträcka mellan Skoghem och Backadal. Det gör vi genom att skapa ett stigningsfält, det vill säga ett extra körfält i backen för att göra det lättare att köra om.
  • Vi genomför åtgärder vid Hyssna Handel. Bland annat ska vi bredda vägen för att bygga gångbanor med mittrefug från busshållplatserna, utöka pendelparkeringen och förbättra belysningen.
  • Vi genomför åtgärder vid Hjorttorp. Bland annat ska vi utöka pendelparkeringen, tillgänglighetsanpassa två busshållplatser och bygga gångbanor över vägen med mittrefug från busshållplatserna.
  • Vi genomför åtgärder på tre busshållplatspar; Eriksmyst, Bugärde och Gästigivargården. Här ska vi tillgänglighetsanpassa alla busshållplatserna genom att bygga en bredare och längre plattform och utrusta dem med taktila ytor för synskadade. Dessutom ska vi bygga säkra gångbanor till och från hållplatserna. Vid Eriksmyst och Bugärde utreder vi även behovet av en cykelparkering.