Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 26, reparation av bron över Gullspångsälven vid Gullspång

Trafikverket planerar att reparera bron på väg 26 över Gullspångsälven vid Gullspång. Syftet är att säkra brokonstruktionens beständighet och funktion.

Projektet är klart. Den här sidan kommer att tas bort från webbplatsen den 23 november 2018.

Bron på väg 26 över Gullspångsälven vid Gullspång är den viktigaste förbindelselänken mellan Värmland och Skaraborg. Den kopplar samman E18 i norr med E20 i söder, och är en förutsättning för att den tunga trafiken ska ta sig över Gullspångsälven.

Planerade åtgärder

I dag saknar brons mittstöd i vattnet erosionsskydd, och det gör att det finns en allvarlig risk för att mittstödet undermineras helt om inget görs. Bron har även fått en del betongskador genom åren. Efter reparationen ska mittstödet vara helt renoverat och skyddat, och tillsammans med ytterligare mindre åtgärder säkrar det konstruktionens beständighet och funktion för lång tid framöver.

Åtgärderna i Gullspångsälven innebär vattenverksamhet enligt 11 kapitlet i Miljöbalken. Vi har fått tillstånd för vattenverksamheten och räknar med att reparera bron under sommaren 2018.

Under byggtiden kommer trafiken kunna passera bron. Vi räknar inte med några större störningar för trafikanterna. Periodvis kan ett körfält vara avstängt och då regleras trafiken med trafikljus.