Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

E20 Tollered–Ingared

Vi bygger ut E20 Tollered–Ingared till motorväg med planskilda korsningar för ökad trafiksäkerhet och framkomlighet. Klart våren 2022.

Den fem kilometer långa sträckan Tollered-Ingared är idag fyrfältsväg med plankorsningar.

Sträckan ska byggas om till motorväg med planskilda korsningar och hastighetsbegränsning på 100 km/tim. Dessutom har vi byggt gång- och cykelväg från Ingared till Västra Bodarna.

På trafikplatsen vid Nääs kommer vi att höja standarden på ramper och vägren. I Tollered vid Ormåsvägen/ Tolleredskogväg bygger vi den nya trafikplatsen Högelid med kombinerad vägbro och passage för vilt.

Alla utfarter på sträckan stängs och närboende kommer att hänvisas till trafikplatserna. Rastplatsen och busshållplatser utmed E20 är stängda under byggtiden. Peab Anläggning AB är anlitad entreprenör.

Då det saknas omledningsvägar på sträckan måste trafiken rulla på E20 under byggtiden. När norrgående körfält stängs går trafiken i båda riktningarna på det södergående och vice versa. Projektet kommer att samordna sig med tågtrafiken då E20 ibland måste användas för ersättningstrafik när Västra stambanan är avstängd.

Projektet är indelat i följande delar: