Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

E20 Tollered–Ingared

Vi bygger ut E20 Tollered-Ingared till motorväg med planskilda korsningar för ökad trafiksäkerhet och framkomlighet. Klart våren 2022.

Den fem kilometer långa sträckan Tollered-Ingared är idag fyrfältsväg med plankorsningar. Sträckan ska byggas om till motorväg med planskilda korsningar och hastighetsbegränsning på 100 km/tim. Dessutom ska sträckan förses med gång- och cykelväg från Ingared till Västra Bodarna.

Tre trafikplatser kommer att finnas på sträckan: vid Nääs fabriker, i Högelid och i Ingared. På trafikplatsen vid Nääs kommer standarden att höjas på ramper och vägren. I Högelid byggs en ny kombinerad bro, där det blir både en vägbro och en passage för vilt. 

Alla utfarter på sträckan stängs och närboende kommer att hänvisas till trafikplatserna. Rastplatsen och busshållplatser utmed E20 kommer är stängda under byggtiden.

Projektet är indelat i följande delar:

  • E20 och Trafikplats Tollered har byggstartat och förväntas vara färdigbyggd under våren 2022.
  • Gång- och cykelväg Ingared-Västra Bodarna med planerad byggstart 2020.
  • Gång- och cykelväg Tollered-Ingared.
  • Snipåsvägen, som ska användas för långsamtgående trafik, har byggts om och färdigställdes i juni 2017.

Läs mer om trafiken under byggtid under Fördjupning nedan.