Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på den nya gång- och cykelvägen som löper längs en bilväg
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny gång- och cykelväg mellan Ingared-Västra Bodarna öppnad

Vi har byggt färdigt en ny gång- och cykelväg som gör det smidigare och tryggare att ta sig mellan Ingared och Västra Bodarna strax söder om Alingsås.

Vi har förbättrat och förlängt befintlig gång- och cykelväg mellan Ingared och Alingsås, genom att ha byggt en ny del från Hästerydsmotet till korsningen Kyrkvägen/Väg 1750 i Västra Bodarna. Gång- och cykelvägen går längs den befintliga lokalvägen som går bredvid E20.

Ring på karta som visar att Ingared och Västra Bodarna ligger söder om Alingsås
Cykelbanan binder ihop Ingared och Västra Bodarna strax söder om Alingsås 

Den nya gång- och cykelvägen mellan Ingared och Västra Bodarna ökar trafiksäkerheten för gång- och cykeltrafikanterna i området. På sikt kan den nya gång- och cykelvägen bli en del av att möjliggöra en sammanhängande gång- och cykelväg mellan Alingsås och Lerum.

Ansluter till en tidigare utbyggnad

2012 byggde vi 5 km ny gång- och cykelväg från Alingsås till korsningen Kyrkvägen/Väg 1750 och en 0,8 km lång gång- och cykelväg i anslutning till på- och avfarterna till E20 vid Hästerydsmotet.

Arbetet gjordes i samband med att 9,7 km av E20 mellan Ingared och Alingsås fick motorvägsstandard. Trafiksäkerheten och framkomligheten förbättrades genom att plankorsningar stängdes och mitträcken sattes upp. Genom den nya sträckan binds de tidigare byggda delarna samman.

Vi bygger för framtiden

Vi på Trafikverket har som uppgift att se till att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Vi bygger gång- och cykelvägar längs det statliga vägnätet, till exempel när vi bygger ut E20 till mötesfri väg.

Vi planerar just nu för en ny gång- och cykelväg mellan Tollered i Lerum kommun och Ingared i Alingsås kommun i och med utbyggnaden av E20 Tollered-Ingared.