Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Närbild på mitträcke.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Start för E20 Vårgårda–Ribbingsberg

Vägplanen för E20 Vårgårda–Ribbingsberg har nu vunnit laga kraft och byggnationen planeras att påbörjas redan i februari 2021.

E20 Vårgårda–Ribbingsberg är en del i etappen E20 Vårgårda–Vara. E20 är en viktig kommunikationsled för hela landet. Nu förbättrar vi trafiksäkerheten och framkomligheten genom att mötesseparera E20 genom Västra Götaland.

Vägplanen för E20 Vårgårda–Ribbingsberg vann laga kraft 8 december 2020. Marita Karlsson arbetar som projektledare för etappen och är glad över beskedet.

Vad tänkte du när beskedet om?

– Att detta är väldigt glädjande både för de närboende och oss på Trafikverket som har sett fram emot det här beskedet. Ingen överklagan inkom under besvärstiden.

Hur snabbt kan arbetet komma igång?

– Entreprenör är upphandlad sedan tidigare, så det kommer att gå undan nu! Vi kan se fram emot att starta arbetet redan i februari 2021. Berörda fastighetsägare kommer att bli kontaktade via brev om tidpunkt för när vi behöver ta mark i anspråk för vägombyggnaden.

Läs mer om projektet på sidan E20 Vårgårda-Ribbingsberg.
Läs beslutet under Dokument för projektet.