Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Genrebild på mitträcken som används för att mötesseparera vägar
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stopp i utbyggnaden av E20 Eling-Vara

Den entreprenör som vi upphandlat att utföra utbyggnaden av E20 Eling-Vara har ansökt om konkurs. Förhandling pågår och under tiden står arbetet med utbyggnaden still.

På sträckan Vårgårda-Vara har utbyggnaden av delen Eling-Vara pågått sedan augusti 2020. Vi bygger mittseparerad 1+1 och 2+2-väg med två faunapassager, en bro och två vägportar under E20. Enligt planen skulle arbetet stå klart sommaren 2022.

Den upphandlade entreprenören som utför arbetet för etappen har nu ansökt om konkurs och sedan den 15 december har arbetet avstannat. Förhandling pågår. Trafikverkets projektledare Marcus Kilmo:

Vad händer nu?

– Det är en process med förhandling som nu påbörjats. Vi arbetar med fullt fokus med detta just nu och vi kommer att gå ut med mer information så snart vi vet mer.

Hur påverkas trafikanterna?

– På platsen just nu och i närtid kommer inget att förändras för trafikanterna mot vad de är vana vid. Våra avstängningar och förbifarter står kvar precis som innan. Vi säkerställer att det ska vara tryggt och smidigt att passera precis som tidigare.

Läs den senaste nyheten: Omstart i utbyggnaden av E20 Eling-Vara