Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Berg blir till ny väg

Vi bygger ut och förbättrar E20 mellan Vårgårda och Ribbingsberg till mötesseparerad landsväg för ökad trafiksäkerhet och framkomlighet. Under maj–oktober kan vi utföra bullrande krossningsarbeten i väglinjen där vi arbetar med nya E20.

Vi kommer att krossa sten från sprängningsarbetet som vi utfört i området under våren. Krossningsarbetet kommer att utföras i väglinjen för blivade nya väg E20 Vårgårda–Ribbingsberg i höjd med Södra Härene Kyrka.

Krossningsarbete bullrar, men vi utför arbetet på en plats där ljudet dämpas av kringliggande terräng. Vi jobbar förebyggande med att begränsa spridning av stendamm. Materialet från krossningsarbetet kommer att användas när vi bygger nya E20.

Vi har tillstånd att utföra krossningsarbeten mellan 19 april–31 oktober. Vi får under den här perioden utföra krossningsarbete helgfri måndag–fredag mellan klockan 7–18. Krossningsarbetet planeras att påbörjas i mitten av maj.