Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägrenen på en landsväg

E20-utbyggnaden mellan Eling–Vara återupptas

Vi bygger ut E20 mellan Vårgårda och Vara för ökad trafiksäkerhet och framkomlighet. Utbyggnaden mellan Eling och Vara har varit pausad sedan december 2020. Nu har vi upphandlat en ny entreprenör som ska fortsätta arbetet under november.

På sträckan Vårgårda-Vara har utbyggnaden av delen Eling–Vara pågått sedan augusti 2020. Vi bygger mittseparerad 1+1 och 2+2-väg med två faunapassager, en bro och två vägportar under E20.

Därför har utbyggnaden varit på paus

Utbyggnaden av E20 mellan Eling och Vara påbörjades i augusti 2020 av en entreprenör som i mitten av december samma år försattes i konkurs. Trafikverket hävde då avtalet och gick ut med en ny upphandling i början av 2021.

Under tiden pausades arbetet, men avstängningar och förbifarter har stått kvar och vi på Trafikverket har säkerställt att det har varit tryggt och smidigt att passera.

Ny entreprenör är Infrakraft Sverige AB

Entreprenören som vunnit upphandlingen och som kommer att utföra utbyggnaden av E20 mellan Eling och Vara är Infrakraft Sverige AB. Arbetet återupptas under november månad (uppdaterad tidplan, tidigare kommunicerades byggstart i september).