Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nattarbeten på E20 norr om Skara

Nu påbörjar vi asfaltering på E20 mellan Vilan–Dalaån kvällar, nätter och tidig morgon mellan klockan 19–06 fram till och med 6 maj.

Vilan–Dalaån är en del av utbyggnaden av E20 förbi Skara och den större utbyggnaden av E20 till mötesfri väg genom Västra Götaland. Med start måndag 26 april påbörjas asfalteringsarbeten på E20 mellan Vilan–Dalaån norr om Skara. Vi planerar för att asfalteringen kommer att pågå till och med 6 maj.

Arbetet påverkar trafiken på E20 måndag till torsdag (och fredag 30 april) mellan klockan 19–06 under vecka 17–18. Trafiken kommer att ledas växelvis förbi asfalteringsarbetet med lots.

När etappen är färdigbyggd

E20 byggs ut för ökad trafiksäkerhet och framkomlighet. På en del av E20 mellan Vilan–Dalaån breddas den befintliga vägen till fyra körfält, två i vardera riktningen, och på en del blir det 1+1-väg med mitträcke. Efter ombyggnaden ska det inte finnas några korsningar kvar i plan och sträckan kommer att få en hastighetsbegränsning på 100 km/tim.

Nästa pusselbit i E20-utbyggnaden

Nästa del i utbyggnaden av E20 till mötesfri väg startar norr om Skara, mellan Dalaån–Ledsjö, och planeras att byggstarta i under våren 2021.

Läs mer om nästa deletapp, E20 förbi Skara, delen Dalaån–Ledsjö