Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Genrebild vägarbete
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Omledning av E20 förbi Vårgårda

Mellan fredag 21 maj klockan 18 och måndag 24 maj klockan 06 leder vi om E20-trafiken förbi Vårgårda – följ de orange skyltarna.

Vi bygger ut E20 förbi Vårgårda till mötesfri väg för ökad trafiksäkerhet och framkomlighet. Under några dygn behöver vi leda om trafiken på E20 för att riva en port och anlägga en vägtrumma. Vi utför arbetet fredag kväll–måndag morgon när trafikmängden på E20 är som minst av hänsyn till både närboende och trafikanter.

Så går E20-trafiken förbi Vårgårda 21–24 maj

Från fredag 21 maj klockan 18.00 till måndag 24 maj klockan 06.00 kommer E20 att stängas av mellan rondellen i Hjultorp och infart till Postgårdsbacken. All trafik hänvisas med orange skyltning för respektive färdmål:

  • Stockholm: Trafiken mot Vara/Stockholm kommer ledas om via Krukmakaregatan.
  • Göteborg: Trafiken mot Alingsås/Göteborg kommer att ledas via väg 42 och väg 1890 mot Alingsås.
  • Borås: Trafiken mot Borås/Ulricehamn leds via Vänersborgsvägen till väg 42 söderut.
Karta över omledningen som beskrivs i punktlistan ovan.
Så här leds E20-trafiken om mellan 21 maj klockan 18 och 24 maj klockan 06. 

Omledningskarta i pdf-version (pdf, 1,6 MB)

Störst påverkan blir det för den södergående trafiken från Vårgårda mot Alingsås/Göteborg som leds om via väg 42 och 1890. En omledning som gör att du som trafikant får räkna med en längre restid.

Trafik från E20 Alingsås i riktning norrut mot Vårgårda trafikerar E20 som vanligt, med en kortare omledning förbi Vårgårda.