Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sprängningar vid E20 förbi Vårgårda och norrut

I februari kommer du som kör E20 förbi Vårgårda att passera nya vägarbeten som påverkar din restid. Trafiken kommer att stannas korta stunder när vi spränger i berg utmed vägen.

I januari startade arbetet på E20 förbi Vårgårda och i februari börjar E20 Vårgårda–Vara, delen Vårgårda–Ribbingsberg att bygga ut E20 till mötesseparerad väg. Mötesseparerad väg betyder att vi bygger bort korsningar i plan och sätter upp mitträcken att förbättra säkerheten för alla trafikanter.

2021–2023 pågår arbeten på flera platser längs E20 förbi Vårgårda och mot Vara. Vi bygger ut E20 för att öka trafiksäkerheten och framkomligheten. Vägprojekten ingår i den större utbyggnaden av E20 till mötesfri väg i Västra Götaland som pågår fram till 2026.

Trafikpåverkan januari–april 2021

Från februari är två vägprojekt aktiva från Hjultorp söder om Vårgårda till Ribbingsberg norr om Vårgårda som påverkar trafiken på E20.

Korta stopp i trafiken på E20 och Väg 2504 vid sprängningar

Vid 1-3 tillfällen under dagtid (klockan 9-15) kommer trafiken på E20 (norr om Vårgårda) och på Väg 2504 behöva stoppas helt under 5-10 minuter. Sprängningarna startar i februari.

Vi leder om trafiken i befintlig sträckning

På E20 i höjd med kommande trafikplats Fagrabo (vid Rasta Vårgårda) leder vi om trafiken i befintlig sträckning. Det betyder att trafiken samsas på halva vägbanan medan vi arbetar på den andra halvan. Det kommer att vara ett körfält öppet för trafik i varje körriktning och hastighetsbegränsningen är som tidigare 60 km/h.

Buller och vibrationer när berg blir till ny väg 

Under februari-april kommer vi att spränga vid på västra sidan av berget utmed E20 och den nya trafikplatsen vid Fagrabo. Senare i februari påbörjar vi även sprängningsarbeten i närheten av Södra Härene. Du som bor i närheten kan komma att höra ljud och känna vibrationer från sprängningarna.