Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Gå en promenad och se Göteborg växa

Lördagen den 17 september har du möjlighet att se hur Göteborg växer. Gå en promenad från Operan längs Gullbergsstrand till Marieholm och bort till Gamlestadstorget.

Det finns en snitslad bana med en mängd information kring de stora trafikprojekten: nya Hisingsbron, Västlänken, nedsänkningen och överdäckningen av Götaleden (E45), Marieholmstunneln och omvandlingen av Gamlestaden. För den som inte kan eller orkar gå hela vägen går speciella bussar. Det kommer gå en buss från hållplats Lilla Bommen till Vassgatan mellan kl 10-15 utmed linje 59 sträckning.

Lättare att förstå hur allt hänger ihop
Det är bland annat Göteborgs Stad, Trafikverket och Västtrafik som arrangerar en familjedag för att göra de stora byggprojekten mer begripliga. Arbetet med Marieholmstunneln är redan igång. 2017-2018 inleds övriga stora arbeten. Därefter står bostadsbyggandet på tur.

Om 20 år ska cirka 19 000 människor bo i området kring Centralstationen och Gullbergsvass, som på sikt ska bindas samman med Gamlestaden. Här kommer också att finnas runt 44 000 arbetsplatser.

Ta en titt på de stora maskinerna vid tunnelbygget
Längs vägen kan alla ta del av information och skisser över den planerade stadsutvecklingen. Politiker och tjänstemän kommer att vara på plats. Du kan också träffa arkeologer och framme vid Marieholmstunneln, där arbetet för fullt pågår med att gräva en ny biltunnel under älven, är barnen välkomna att titta lite extra på de stora maskinerna.

För mer information se:
http://www.vartgoteborg.se/prod/sk/vargotnu.nsf/1/tema_stadsutveckling,ga_en_promenad_och_se_hur_och_var_goteborg_ska_vaxa