Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nytt stråk vid centralen invigs den 3 juni

Nu sätter snart flera byggprojekt runt Centralen spaden i marken. För att berätta mer om vad som händer invigs ett nytt gång- och cykelstråk mellan Centralen och Gullbergsvass den 3 juni.

Det är Göteborgs Stad som i samverkan med Trafikverket och Jernhusen utformat ett gång- och cykelstråk för att åskådliggöra vad som händer i området. Ungefär där den nya Hisingsbron kommer att ligga skapas ett kommunikativt byggpplank. Längs Shelltomten blir det en vägg med levande fasader som visar hur bebyggelsen kan se ut. Gångstråket sträcker sig från norra utgången av Nils Ericssonterminalen till Stadstjänaregatan och aktuell information finns längs hela stråket.

Stråket ska även skapa förståelse för att det kan bli trångt att köra bil till och från området under byggperioden. Behovet av att få till ett välskött gångstråk för de prioriterade fotgängarna är stort. Några av de aktiviteter som finns är:

  • Inne på Centralen sätts en orienteringsinkarta upp och en modell finns på plats vid Nils Ericssonterminalen som visar hur Centralenområdet ska utvecklas de närmaste tjugo åren.
  • En turistkikare sätts upp på Stadstjänarebron. I kikaren visas en visionsbild av hur området kan komma att se ut när E45an är nedsänkt och överdäckad och husen ovanpå är på plats.
  • På fasaden till parkeringshuset visas en stor bild på en färdig Hisingsbron.

Stråket invigs den 3 juni kl. 8.30 vid Nils Ericsonsterminalens norra utgång (ner mot stadstjänarebron. Bo Larsson (Projektledare Västlänken) Jenny Röström (bitr.projektledare E45 Lilla Bommen -Marieholm) och Stefan Eglinger (trafikdirektör Göteborg stad trafikkontoret ) klipper bandet.