Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Jobbpendlare blir elcyklister

Den här veckan lånar Trafikverket och Trafikkontoret ut elcyklar till 200 jobbpendlare i Centralenområdet. I tre månader får testcyklisterna möjlighet att prova cykeln till och från jobbet.

Målet är att minska biltrafiken i rusningstid. Satsningen riktar sig till personer som jobbar i Lilla Bommen, Gullbergsvass och vid Kruthusgatan. Bakom projektet, som är ett samarbete mellan Göteborgs Stad och Trafikverket, står de tre stora infrastrukturprojekten i området: Västlänken, E45 Lilla Bommen-Marieholm och Hisingsbron.

– Syftet med projektet är att minska biltrafiken under rusningstid. Genom det här projektet vill vi ge människor en möjlighet att prova att cykla till och från jobbet, säger Jenny Dalnäs Orrmyr, Trafikkontorets koordinator för projektet.

Cyklisterna får låna varsin elcykel under tre månader och förbinder sig till att cykla minst tre dagar i veckan. Anmälningsperioden var under våren och nu är det klart vilka som får möjlighet att testa.

Ny omgång till våren

Intresset för projektet har varit stort, så redan i mars startar en andra omgång av satsningen. Då får 200 nya testcyklister i Centralenområdet möjlighet att prova en elcykel i vardagen.

– Det är många som har ansökt om att bli testcyklist och därför vill vi köra en omgång till i vår. De som inte kom med i höstens omgång får ett erbjudande om att vara med i kontrollgruppen som ska göra en uppskattning av den egna hälsan. Då får de också en garanterad plats till vårens testperiod, säger Jenny Dalnäs Orrmyr.

Vid testperiodens slut får deltagarna möjlighet att köpa den cykel som de har använt under projektets tre månader.

Inom E45 Lilla Bommen-Marieholm arbetar vi aktivt med att skapa framkomlighet under byggtiden, vi prioriterar gång, cykel och kollektivtrafik. Om ni har frågor om elcykel-initiativet eller projektets engagmang i detta så kan ni  kontakta Jenny Röström, projektledare telefon 010-123 90 18 eller vår Mobility Managementsamordnare Felicia Falk, telefon 010-123 91 28