Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Besök oss på Framtidsdagen

Besök oss på Framtidsdagen den 16 september som arrangeras av Västsvenska Paketet. Allmänheten bjuds in till en promenad för att få veta mer om vad vi och flera av de stora byggprojekten i centrala Göteborg bygger.

Tillsammans med flera av stora byggprojekten i staden bjuder Västsvenska paketet in till en
promenad längs drömmarnas kaj utmed älven.
Promenaden börjar vid Älvrummet och avslutas vid byggarbetsplatsen där Marieholmstunneln byggs. Längs vägen kan du träffa oss som bygger i centrala staden, ställa frågor och få en inblick i det arbete vi gör. Det finns en möjlighet till en guidad tur som startar vid Älvrummet. På promenadstråket finns även underhållning och fikastation. Ni hittar oss i projekt E45 Lilla Bommen-Marieholm strax intill E45an.

Karta
Se bifogad karta över de olika stationerna här.

Praktisk information om Framtidsdagen

Tid
Framtidsdagen pågår mellan klockan 10:00 - 14:00. Observera att Marieholmsförbindelsen håller öppet hus mellan klockan 11.00 och 14.00.

Följ med på guidad tur
Framtidspromenaden med guide Från Älvrummet till Marieholm med avgång kl. 10.30

Medverkande
Representanter från  Hisingsbron, Stadsbyggnadskontoret (Gamlestaden, Centralenområdet, Frihamnen, Ringön, Älvstaden), arkeologer från Nya Lödöse, E45 Lilla Bommen-Marieholm, Västlänken, Marieholmsförbindelsen kommer att finnas på plats längs promenadvägen.

Ta dig dit

Res gärna kollektivt. Gratis buss går varje halvtimma mellan klockan 11:00 och 14:00. Du kan hoppa på vid Älvrummet och gå av vid Marieholm (bussen kommer inte att stanna på mellanstationerna), Vill du besöka på projekten längs vägen rekomenderar vi att gå eller cykla. Det finns begränsade möjligheter att parkera i området denna dag.

Tillgänglighet
Tänkt på att det är svårt att parkera i närheten och att vara uppmärksam på eventuell trafik som kan förekomma på promenaden längs vägen.

Underhållning
Poängpromenad - gå promenaden och passa på att svara på kluriga frågor om projekten längs vägen. Poängpromenaden- passar både barn och vuxna.
Ansiktsmålning - I mitten av promenaden finns det möjlighet att få en ansiktsmålning.
Underhållning - Musiker och magiker finns på plats längs promenaden

Fikamöjligheter
Vi bjuder på frukt, kaffe och festis vid matstationen i mitten av promenaden. Det kommer även att finnas möjlighet att klättra upp i en av de grävmaskiner som används i bygget av vår nya stad. 

Mer information finns på www.vastsvenskapaketet.se.