Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ledningsarbeten på Kilsgatan

Den 19 februari startar ledningsomläggningar på Kilsgatan vilket påverkar trafikanter i Gullbergsstrandsområdet.

Arbetet med Gullbergstunneln påverkar under våren verksamheter och trafikanter längs med Kilsgatan då ledningsomläggningar behöver göras. Ledningsarbetet görs i två etapper med start måndagen den 19 februari och pågår fram till slutet av april.

Etapp 1 Under februari-mars stängs östra delen av Kilsgatan av för biltrafik när arbeten görs mellan korsningen Kilsgatan/Kilsgatan och Kilsgatan/ Kämpegatan. Se kartan nedan. Gående och cyklister tar sig fram längs med arbetsområdet. För bilister som kommer från Vikingsgatan går det att svänga vänster in på Kilsgatan vid korsningen Kilsgatan/Kilsgatan.

Från den 19-31 mars kommer biltrafiken att kunna passera arbetssträckan Kilsgatan/Kilsgatan och Kilsgatan/Kämpegatan då bilisterna får samsas i ett körfält.

Etapp 2 Under mars-april stängs den västra delen av Kilsgatan av för biltrafik när arbeten görs mellan Vikingsgatan/Kilsgatan och korsningen Kilsgatan/Kilsgatan. Gående och cyklister påverkas inte utan tar sig fram som vanligt längs med arbetsområdet.  På tidigare arbetssträckan Kilsgatan/Kilsgatan och korsningen Kilsgatan/Kämpegatan är gatan åter öppen för trafikanter i Gullbergsstrandområdet.