Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny rondell vid Södra Falutorget innebär nya färdvägar vid Centralenområdet

Den 3 september öppnar vi en ny cirkulationsplats söder om Falutorget, vilket innebär att det blir en ny omledning för att ta sig från E45 västerut mot Centralenområdet

Ny färdväg från E45 till Centralenområdet
Den nya cirkulationsplatsen ersätter befintlig T-korsning och har byggts för att frigöra yta inför kommande trafikskeden samt för att förbättra framkomlighet och trafiksäkerhet i området. Omledningen av trafiken påverkar dig som kommer österifrån och ska till Centralen eller mot centrum. Från den nya rondellen har det byggts en ny väg söderut över den gamla kombiterminalen mot Kruthusgatan, som blir ny färdväg för dig som ska till Centralen och vidare mot Nordstan. Kruthusgatan blir vägen mot Centralenområdet tills dess att Gullbergsvassgatan är ombyggd, vilket utförs av projekt Västlänken och beräknas vara klart i november. Därefter blir alltså Gullbergsvassgatan den nya kopplingen mellan cirkulationen och Centralenområdet.

Ingen förändring om du tar från Centralen och österut på E45
För dig som kommer från Centralen och ska österut mot E45 eller södergående E6, och är van att köra Partihandelsgatan så blir det ingen större förändring den 3 september. Kör som tidigare via Bergslagsgatan till Partihandelsgatan och vidare ut mot E45/E6 via den nya rondellen söder om Falutorget.  

Flera enkelriktade vägar
Samtidigt som rondellen och den nya vägen mot Centralen öppnas enkelriktas Partihandelsgatan i riktning från Centralen mot Falutorget, och kopplingen ersätts alltså via Kruthusgatan. Dessutom kommer Partihandelsgatan på den östra sidan av Falutorget, förbi den tidigare bensinstationen och betongfabriken, att enkelriktas i riktning mot Falutorget. Trafik från Falutorget mot Partihallarna är istället hänvisade till den nya vägen söder om rondellen och vidare österut på Kruthusgatan.

Mycket att förstå? Följ lokalvägvisning för att ta dig fram och titta på kartan här.

Ny trafikomläggning i november
Eftersom vi nu är inne i ett intensivt byggskede kommer det att ske flera justeringar i trafiken för att vi ska kunna fortsätta att bygga.  Nästa gång det sker en större förändring är i början av november då vi börjar bygga om korsningen vid Falutorget. Vi återkommer med ytterligare information längre fram i höst, i god tid innan ytterligare förändringar sker.