Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Rondellen vid Falutorget klar

Nu är den nya rondellen vid Falutorget/Gullbergs Strandgata klar. Arbetet inleddes i oktober 2017 för att förbättra trafikflödet i Gullbergsstrandsområdet.

Med mycket trafik från Gullbergs Strandgata, Falutorget och Marieholmsgatan behövdes åtgärder för att underlätta för trafiken. Som en första åtgärd för att förbättra trafikflödet byggdes en tillfällig rondell före julen 2016. Anledningen till att man inte byggde den permanenta rondellen direkt berodde på att ledningsarbeten skulle utföras i området.

Ansträngd trafiksituation förbättras
Trafiksituationen i området har varit ansträngd eftersom det är många byggprojekt som pågår inom samma området samt att en del omledningar i trafiken har genomförts för att projekten ska kunna genomföras. Men nu är alltstå den permanenta rondellen för att förbättra trafikflödet klar. Målet är att trafiken ska flyta bättre och säkrare.