Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikomläggning i Centralenområdet den 1 februari

Den 1 februari stängs avfarten mellan E45 och Stadstjänaregatan/Norra Sjöfarten. I anslutning till detta rivs även Stadstjänarebron. Detta innebär att trafiken i området leds om.

Vi bygger nu grunden till den nya Gullbergstunneln och behöver därför tillgång till marken på båda sidorna av E45an. Det innebär att trafikanten måste välja andra vägar för att nå målpunkter i området såsom Lilla Bommen-området, Centralstationen och Nordstan.

Hur leds trafiken om?

I samband med att avfarten mellan E45 västerut och Stadstjänaregatan stängs flyttas kopplingen till Falutorget. Trafik  som kommer från E45 österifrån får svänga av vid Falutorget och ta sig via den nya, dubbelriktade lokalgatan till Centralstationen och vidare mot Nordstan. Trafik som kommer från E45 med målpunkt i Lilla Bommen  och Gullbergsstrand, hänvisas via Falutorget in på Gullbergs Strandgata.

Anslutningen mellan Lilla Bommen/Gullbergsstrand och Centralstationen som Stadstjänarebron idag utgör ersätts av de svängda broar som finns strax väster omStadstjänarebron, samt Norra och Södra Sjöfarten.

Omledningen pågår fram till sommaren 2019.

Läs mer om trafikomläggningen i vårt infoblad(pdf-fil, 665 kB, öppnas i nytt fönster)

Läs mer om trafiken i Centralenområdet (trafiken.nu)

Mer information om hur du tar dig fram med bil (pdf-fil, 228 kB, öppnas i nytt fönster)

(Se även karta längst ner på sidan)

Gång och cykeltrafik

Gångtrafikanter mellan Lilla Bommen/Gullbergsstrand och Centralstationen hänvisas till den svängda bron strax väster om Stadstjänarebron. Cyklister från väster eller söder hänvisas till ett cykelstråk runt Lilla Bommen. Cyklister från öster hänvisas till plankorsningen vid Falutorget.

I nedan karta kan du se hur du tar dig fram som gående och cyklist.