Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

E45 stängs av helgen 23-24 november

Under helgen vecka 47 behöver E45 stängas av mellan Lilla Bommen och Stationsmotet för en kontrollmätning av befintliga konstruktioner i byggområdet. Avstängningen ökar risken för köer. Därför rekommenderar vi att trafikanter om möjligt väljer annan väg.

Mellan natten till lördag den 23 november och natten till måndag den 25 november är E45 avstängd mellan Stadstjänarbron och Stationsmotet i östergående riktning och trafiken i västergående riktning får samsas i ett körfält. Trafiken leds om och det är stor risk för köbildningar i Centralenområdet. Vid långa köer kan Götatunneln stängas av.

Ska du till Centralenområdet kan du använda dig av E45, men räkna med längre restider och planera gärna din resa i förväg via Trafiken.nu. Allra helst – undvik att köra bil i området och välj alternativa färdsätt.

Avstängningen kommer inte att påverka trafiken på måndag morgon den 25 november.

Omledning av trafiken efter Götatunneln

Östergående trafik på E45 kommer att ledas upp på avfartsrampen efter Götatunneln, via Bergslagsgatan och vidare på Gullbergsvassgatan samt Falutorgslänken. Trafikanter som ska mot E6 Syd/E20 hänvisas därefter till att använda den nya direktpåfarten från Gullbergsvass. Ska du vidare mot till exempel Karlstad, Angered eller Hisingen kan du köra ut E45 vid Falutorget.

Begränsad framkomlighet västerut på Götaleden

Ett körfält i västergående riktning kommer att tas i anspråk under arbetet för att öka säkerheten för arbetarna. Trafiken mot Götatunneln kommer att vävas ihop från två körfält till ett körfält i höjd med Stationsmotet och blir till två körfält igen innan Götatunneln. Därmed är det begränsad framkomlighet för trafikanter som ska vidare västerut mellan Stationsmotet och Lilla Bommen. 

Varför behöver E45 stängas av?

Avstängningen av E45 görs på grund av att projektet som bygger om E45 mellan Lilla Bommen och Marieholm behöver göra kontrollmätningar av befintliga konstruktioner.

För aktuell trafikinformation, vänligen besök Trafik Göteborgs webbplats.