Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Fem frågor till installationssamordnaren Simon

Vad gör en installationssamordnare? Och vilka installationer finns det i en vägtunnel? Vi ställde fem frågor till projektmedarbetaren Simon som ansvarar för installationerna i projektet.

Vad har du för roll i projektet och vad innebär den?
Mitt huvudområde är som projektledare för installationer och överlämningar. Jag har det övergripande ansvaret över projektets installationer. Det innebär mycket samordning inom projektet och med framtida förvaltare internt på Trafikverket samt med Göteborgs Stad som kommer att ta över ägandet av vissa delar av projektet.

Vad har du för bakgrund och hur hamnade du i projektet?
Jag har tidigare arbetat som projektör, entreprenör och projektledare. Jag kom i kontakt med projektet som representant för en av ledningsägarna i förberedelsearbetet inför E45-projektet.

Vilka installationer finns det i en vägtunnel som till exempel Gullbergstunneln?
Massor! För att nämna några installationer finns det till exempel bommar, skyltar, belysning, kameror, ventilationssystem, telefoni, brand- och inbrottslarm, belysning, telefoni och reningsanläggning. 

Vad är det största utmaningen med projektet utifrån ditt perspektiv?
Att hantera trafiken kring arbetsområdet har varit en stor utmaning. Nu är en stor utmaning att få installerad utrustning att kommunicera hela vägen till Trafikverkets trafikledningscentral.

Hur löser man den utmaningen?
Med hjälp av en grym BPU-organisation (byggplatsuppföljning och tekniskt stöd) och med god dialog med entreprenören samt internt sakkunniga inom Trafikverket.