Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Fem frågor till Ingvar

Hur ser en dag mitt i produktionsfasen ut? Vilka är utmaningarna med jobbet i ett projekt mitt i centrala Göteborg, där många projekt bygger samtidigt? Möt Ingvar som berättar om sitt jobb.

1 Vad är din roll?

Projektledare produktion

2 Vad har du för bakgrund och hur hamnade du i projektet?

Jag har tidigare arbetat på entreprenörsidan, men bytte till beställarsidan på Karlanders för några år sedan. Våren 2016 började jag som biträdande projektledare i projektets förberedande entreprenad.

3. Vad tycker du är den största utmaningen?

Att genomföra ett så pass stort projekt i centrala Göteborg med så liten trafikpåverkan som möjligt. Det är en stor mängd trafik som passerar Götaleden, cirka 55 000 fordon varje dag. Att hitta fungerande tillfälliga trafiklösningar är något som vi lägger stor vikt vid.

4. Vad är roligast med ditt arbete?

Samordningen med våra grannprojekt är en av mina arbetsuppgifter som är både kul och spännande att jobba med.  Speciellt när alla projekten pålade för fullt hade vi täta möten för att stämma av framdrift och omgivningspåverkan för att undvika att vi påverkade befintliga byggnader och varandra på ett skadligt sätt.

5. Hur ser en dag på arbetet ut?

Mycket tid går åt till möten, ändringar och tilläggsbeställningar, vilket resulterar i en hel del förändringar i projektet. Jag försöker också att hinna med fältbesök så ofta som möjligt för att hålla mig uppdaterad om produktionens framdrift.