Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ledningsarbete påverkar framkomligheten på Götaleden

Under helgerna vecka 39 och 42 utför Västlänken ledningsarbete från Kanaltorget till Bergslagsgatan. Arbetet påverkar framkomligheten på E45 som stängs av i östlig riktning mellan Lilla Bommen och Stationsmotet.

Det är stor risk för köbildning under arbetsperioderna.Mellan fredag den 27 september klockan 22:00 och måndag den 30 september klockan 05:00 är E45 avstängd i östlig riktning. Samma tider gäller helgen vecka 42 mellan 18-21 oktober. Under arbetsperioderna är det stor risk för köbildningar. Om du inte har Centralstationen som målpunkt rekommenderar vi att använda Älvsborgsbron eller E6 istället för E45.

Har du Centralstationen som målpunkt under arbetsperioderna bör du använda dig av E45, men räkna med avsevärt längre restider och planera gärna din resa i förväg via Trafiken.nu.

Omledning av trafiken efter Götatunneln
Östergående trafik på E45 kommer att ledas upp efter Götatunneln via Bergslagsgatan och vidare på Gullbergsvassgatan samt Falutorgslänken. Trafikanter som ska mot E6 Syd/E20 hänvisas därefter till att använda direktpåfarten från Gullbergsvass. Ska du vidare mot till exempel Karlstad, Angered eller Hisingen kan du köra ut E45 vid Falutorget. Under arbetsperioderna är Stationsmotet öppet för biltrafik.

Varför behöver E45 stängas av?
Avstängningen av E45:an görs på grund av att stora mobilkranar behöver ställas på körbanan.  

För aktuell trafikinformation, vänligen besök Trafik Göteborgs webbplats, www.trafikgoteborg.se