Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Gjutning av bron vid nya Falutorget

Cirka 1500 kubikmeter betong användes när bron vid nya Falutorget gjöts under ett dygn.

Ombyggnationen av Falutorget tillhör projekt E45 och byggs framförallt för att förbättra framkomligheten i Göteborgs centrala delar. Förutom ett bättre trafikflöde skapar motet också en ökad trafiksäkerhet samt bättre och säkrare anslutningar för gång och cykeltrafikanter.

Motet består till stor del av platsgjuten betong och onsdag den 21 augusti genomfördes en av projektets största gjutningar. Cirka 1500 Kubikmeter trögflytande betong gjöts på plats och för det användes tre pumpar som ständigt pumpade betong ifrån betongbilar innehållandes crika 7 kavdratmeter betong. Betongbilarna kom med ett intervall på ungeär 10 min för att flödet inte skulle stanna av och avslutades runt midnatt natten mellan onsdag och torsdag. Betongen hämtades på två stationer, i Angered och Kållered.

Nu ska all betong ”brinna” (härdas) i ca 28 dagar vilket ökar betongens bärkapacitet, härdningen är en förutsättning för att få till en bra slutprodukt. Sommaren 2020 är byggnationen klar och trafikpåsläpp planeras.