Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny dialog med cyklister

För att förbättra dialogen med cyklister återupptar vi tillsammans med Göteborgs stads projekt Hisingsbron återigen arbetet med cykelreferensgruppen.

Syftet med gruppen är att vi ska kunna upprätthålla en god standard under byggtiden och göra enkla åtgärder kopplat till säkerhet, trygghet och orienterbarhet. Exempelvis om det befinner sig farliga föremål eller liknande på cykelbanan eller om skyltningen är svår att förstå och kan förbättras. De synpunkter vi får in, hjälper oss att genomföra åtgärder där det är möjligt.

De som deltar i cykelreferensgruppen cyklar nästan dagligen till jobbet och har sin målpunkt i området Lilla Bommen-Gulbergsstrand. Förhoppningen är att skapa en fortsatt god dialog och förutsättningar för cyklister i området.

Tidigare arbeten med cyklister

Sedan tidigare har projektet arbetat med att få fler personer att cykla till och från jobbet. Under hösten 2016 och våren 2017 hade vi tillsammans med grannprojekten Västlänken och Hisingsbron en testcykelkampanj som innebar att personer fick låna en elcykel i tre månader. Vill du läsa mer om kampanjen kan du klicka här.

Klicka här för att se en karta över aktuellt gång- och cykelvägar i området.