Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny utfart byggs för att minska köerna på Gullbergs Strandgata

För att skapa ett bättre flöde och minska köerna på Gullbergs Strandgata bygger vi en ny utfart från Lilla Marieholmsgatan. Bygget av den nya utfarten inleds i början av mars. Utfarten beräknas att öppna vecka 12.

För att avlasta den nuvarande utfarten ut på E45, via Kämpegatan och Stationsmotet, bygger vi en ny utfart från Marieholmsområdet. När den nya utfarten är färdig kommer trafikflödet att förbättras för de trafikanter som ska mot E45 Väster, E6 N/S och Centralenområdet. Genom att bygga den nya utfarten fördelar vi trafiken ut på lederna och minskar köbildningar på Gullbergs Strandgata.

Byggnationen av utfarten från Lilla Marieholmsgatan påbörjas i början av mars. Utfarten har begränsningar gällande höjd och vikt. Fordon som ska trafikera vägen får max väga 3,5 ton och inte vara högre än 3 meter.

Klicka här för att se en kartbild var den nya utfarten byggs.

Vilka olika alternativ utredde vi?

Vi har utrett flera olika alternativ för att skapa ett bättre flöde och för att minska köerna på Gullbergs Strandgata. De olika alternativen var en ombyggnation av befintlig ambulanspåfart i höjd med Tingstadstunneln, eller att bygga en ny utfart från Marieholms industriområde ut på E45 i höjd med där Marieholmsgatan är avstängd. Det sistnämnda alternativet, med en ny utfart från Marieholmsgatan, innebär större trafikvinst i form av kopplingar ut mot flera målpunkter. Det är detta alternativ som vi nu bygger.

Håll dig uppdaterad om trafikläget

För att alltid vara uppdaterad om trafiksituationen i Göteborg besök Trafik Göteborg. Klicka här för att ta del av all trafikinformation.