Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Påfart i mörker
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Påfarten från E45 till Tingstadstunneln läggs om

Natten 24-25 oktober öppnas den befintliga påfarten för trafik från E45 österut mot E6 norrut genom Tingstadstunneln igen.

Ombyggnationen av Gullbergsmotet är snart klar och trafiken släpps på i de vägar som varit avstängda under byggtiden allteftersom.

Natten till fredag den 25 oktober öppnar den ordinarie påfartsrampen för trafik från E45 österut mot E6 norrut genom Tingstadstunneln.

Du som är ute och kör får vara uppmärksam på den ändrade körvägen. Vägarna skyltas om under natten till fredag.

Arbeten som återstår i Gullbergsmotet är att räta ut avfarten mot E45 Karlstad från E6 Syd och att öppna avfarten mot E45 Karlstad från Tingstadstunneln, E6 Nord. Därefter återgår E45 till sitt ursprungliga läge men med tre körfält i vardera riktningen istället för två. 

Därför har motet byggts om

Gullbergsmotet är i dag hårt belastat med trafik med ett flertal större vägar som ansluter. De åtgärder vi gör innebär att vi förbättrar trafikflödet i området och anpassar till byggnationen av Marieholmstunneln.