Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Se Gullbergstunneln växa fram!

Det har hänt mycket i projektet det senaste året. I vår nya film får ni följa byggnationen av Gullbergstunneln, nya Falutorget samt de åtgärder som projektet gör vid Gullbergsmotet.

I projektet har det hänt mycket sedan vi publicerade den förra filmen i maj 2018. Nu pågår arbete i alla av projektets delar, det vill säga i Gullbergstunneln, vid Falutorget och Gullbergsmotet.

Arbetet med att färdigställa Gullbergstunneln inför det planerade trafikpåsläppet i november 2019 har fortsatt i rask takt. Bland annat håller vi på att installerar cirka 770 belysningsarmaturer, 40 kameror, 26 stycken port-, service- och hjälptelefoner, 31 fläktar i tunneltaket samt 4,2 kilometer kablar för radio och antennanläggning.

Vid Falutorget anläggs en planskild korsning för avlasta E45:an vid trafikplatserna Stadstjänaremotet och Slakthusmotet samt att förbättra framkomligheten i centrala Göteborg. Nya Falutorget beräknas att vara färdigt under sommaren 2020. I Gullbergsmotet utför vi bland annat sättnings- och trimningsåtgärder för att förbättra trafikflödet i området.

Denna film är inspelad mellan juni 2018 – april 2019.