Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tack alla som kom till Gullbergstunneln!

Den 26 oktober bjöd vi in allmänheten att för första och enda gången promenera i Gullbergstunneln, innan det ena tunnelröret öppnar för trafik i december i år.

Det kom närmare 3000 besökare, tack alla ni som tog er tid att besöka oss !

På plats fanns det möjligheter att  känna på material som tunneln är byggd av, provsitta i maskiner, föreviga besöket i en fotoautomat, se en film om hur tunneln vuxit fram och gå tipspromenad. Trafikverket berättade om erfarenheter från tunnelbygget och Göteborgs Stad visade vilka möjligheter det finns till stadsutveckling ovanpå tunneln.

E45, där det idag kör cirka 50 000 fordon per dygn, håller på att sänkas ner och överdäckas till en tunnel. På så sätt kan staden växa på ovansidan. Vi gör vattnet och staden närmare. Dessutom är tunneln en förutsättning för den nya Hisingsbron som ska ersätta den befintliga Götaälvbron. Den leder också till förbättrad trafiksäkerhet, minskat buller och mindre luftburna föroreningar