Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Västlänken genomför trafikomläggningar runt centralen i augusti

Från och med andra veckan i augusti kommer framkomligheten i rondellen mellan Södra Sjöfarten och Bergslagsgatan att vara begränsad.

  • På grund av ledningsarbeten som Västlänken genomför kommer framkomligheten bli begränsad i rondellen mellan Södra Sjöfarten och Bergslagsgatan. Arbetena startar andra veckan i augusti och pågår i cirka sex veckor. I samband med arbetet kommer också avfarten från E45 upp mot Södra Sjöfarten att stängas av.  Trafiken till Centralstationen och Nordstan kommer då att ledas om via Falutorgslänken.

 

  • Från och med den 19 augusti är påfarten till E45 österut från Bergslagsgatan stängd. Trafiken hänvisas till Gullbergsvassgatan.Den nu stängda påfarten är belägen strax öster om det nybyggda Regionens Hus. Fram tills nu har det gått att köra ut direkt på E45 österut via denna påfart. Detta är alltså inte längre möjligt. Du som kommer körande från Centralenområdet och tidigare valt denna påfart hänvisas istället till Gullbergsvassgatan. Via Falutorget kan du sedan köra vidare österut mot E45.Avstängningen av påfarten gäller tills vidare. Orsaken till avstängningen är arbeten med Västlänken.

För mer information besök Västlänkens hemsida eller håll dig uppdaterad på www.trafikgoteborg.se