Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Gång - och cykelbanan på Gullbergstunnelns tak stängs tillfälligt från den 9 mars

Gående och cyklister mellan Centralen och Gullbergsstrand får ta andra vägar. Gång- och cykelbanan beräknas tas i bruk igen i maj 2020.

Stängningen gäller från och med måndagen den 9 mars och avser alltså den gång- och cykelbana som går uppe på Gullbergstunnelns tak mellan Centralenområdet och Gullbergsstrand. Orsaken till stängningen är att det uppstått rörelser i marken vid den stödkonstruktion för Gullbergstunneln som gång- och cykelbanan går på.

Stängningen väntas gälla fram till maj, då det i nuläget är planerat att gång- och cykelbanan återigen ska öppna. Under tiden får du som brukar gå eller cykla mellan Centralenområdet och Gullbergsstrand välja andra vägar:

- Det ena alternativet är att använda gång- och cykelbanan österut, via Bergslagsgatan förbi Regionens hus och mot Stationsmotet.

- Det andra alternativet är att använda gång- och cykelbanorna västerut, mot Nordstan och vidare via Södra Sjöfarten mot Lilla Bommen.

För mer information om trafiken generellt gå in på www.trafikgoteborg.se