Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Håll Nollan – en gemensam manifestation för säkerheten

Årets manifestation Håll Nollan, tidigare kallade Stand Down, genomförs den 15 september. Det innebär att vi gemensamt tar extra ansvar för att arbetsmiljö och säkerhet ska vara en naturlig del i allt vi gör.

I E45- projektet har vi i år tillsammans med entreprenören Peab haft ett extra fokus på säkerheten under en vecka i september då vi gick igenom våra rutiner gällande säkerhet och hur vi skapar en bra säkerhetskultur.  Några punkter som togs upp var bland annat – hur vi passerar maskiner, att alla har rätt skyddsutrustning, uppmärksamhet på vad som händer runt omkring, ordning och reda samt en påminnelse om att fortsatt ta ansvar och följa restriktioner gällande Coronaviruset.

Kontinuerligt arbete med miljö och säkerhet
- Vi arbetar kontinuerligt med att ha en så bra arbetsmiljö som möjligt och att säkerheten är en naturlig del av vår vardag. Håll nollan är en bra påminnelse för oss alla om hur viktigt detta är och att vi tillsammans har ett gemensamt ansvar för en trygg och säker arbetsmiljö, säger Simon Hulander, projektledare på Trafikverket.

Fakta Håll Nollan
Håll Nollans säkerhetspush är en vidareutveckling av Trafikverkets Stand down och riktar sig till Håll Nollans medlemmar. Alla ska komma hem oskadda efter en arbetsdag, det är en vision som delas av över 80 medlemsföretag i Håll Nollan. Initiativet startades 2017 av föreningen Samverkan för noll olyckor i byggbranschen, med ambitionen att engagera hela kedjan i ett byggprojekt. Tillsammans ska man lära av varandra, förändra kulturen, utbilda, utmana och väcka opinion för noll olyckor i bygg- och fastighetsbranschen. Trafikverket är en av organisationerna som var med och grundade Håll Nollan.    

Läs mer om håll nollan här